Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση οι άξονες νέας εκστρατείας για τον Διαβήτη

Εκστρατεία ενημέρωσης γύρω από τη νόσο του διαβήτη διοργανώνει ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων.

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, οπότε και οι ειδικοί παρατηρούν τη μεγαλύτερη χαλάρωση στη συμμόρφωση των πασχόντων, τα μέλη του Συλλόγου θα πραγματοποιήσουν μία σειρά από δράσεις στόχος των οποίων είναι όχι μόνο να ενημερώσουν, αλλά και να διαγνώσουν πιθανές επιπλοκές τη νόσο, μέσα από την προσφορά δωρεάν εξετάσεων σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Πιο συγκεκριμένα η εκστρατεία με τίτλο «Άνοιξε το δρόμο στη Ζωή», η οποία υλοποιείται χάρη στη στήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας MSD, αποτελεί ένα ενημερωτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται όχι μόνο στους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά και στους γιατρούς, στη νεολαία, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς. Στο πλαίσιό της, δε, θα δοθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες, ενώ εκτιμάται πως θα υπάρξει η δυνατότητα περισσότερα από 2.000 άτονα να πραγματοποιήσουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, βυθοσκοπήσεις αλλά και εξετάσεις ποδιών. 

«Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα χρόνιο νόσημα που έχει την ιδιαιτερότητα ότι χρειάζεται πολυπαραγοντική αντιμετώπιση από τους επαγγελματίες υγείας και ενεργητική συμμετοχή των διαβητικών ασθενών στην αυτοδιαχείριση της ασθένειας τους. Με την πεποίθηση ότι, η εκπαίδευση και η ενημέρωση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη για όλα τα θέματα που τους αφορούν είναι μεγάλης σημασίας συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις ενημέρωσης. Η διαχείριση των πτυχών του διαβήτη έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Σε αυτήν την περίοδο θα ασχοληθούμε με την αναγνώριση των προβλημάτων που μπορεί να συμβούν στα πόδια των διαβητικών ασθενών, με τον έλεγχο των οφθαλμών τους και τις ιδιαιτερότητες αυτοελέγχου και αντιμετώπισης του διαβήτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» ανέφερε η Δρ. Στέλλα Ηρακλειανού, Διευθύντρια Γ’ Παθολογικής Κλινικής, Διαβητολογικό Κέντρο, Γ.Ν. «Τζάνειο» Πειραιά κατά τη διάρκεια ομιλίας κατά την παρουσίαση της εκστρατείας.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, κα Γκόλφω Γεμιστού πρόσθεσε: «Τα μέλη μας ενδιαφέρονται σφόδρα για τις εξελίξεις γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη και αυτό αποτελεί για εμάς το έναυσμα για κάθε πρωτοβουλία και δραστηριότητά μας. Οι δωρεάν εξετάσεις ματιών, ποδιών και σακχάρου σε συνδυασμό με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη αποτελούν δείγμα της ανάγκης που έχει ο κόσμος για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση, προκειμένου να πετύχει το στόχο του, που είναι: ζωή με ποιότητα και υγεία! Ακόμα πιο σημαντική για εμάς είναι η έξοδος που πραγματοποιούμε στα νησιά του Αργοσαρωνικού, τη Σαλαμίνα και την Αίγινα, που αν και χιλιομετρικά βρίσκονται κοντά, στα θέματα του διαβήτη η απόσταση που τα χωρίζει είναι μεγάλη και εμείς, μέσα από την Εκστρατεία Ενημέρωσης, χτίζουμε την πρώτη γέφυρα».

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκστρατείας και τους "σταθμούς" που θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις σε Πειραιά, Σαλαμίνα και Αίγινα, πατήστε εδώ.

ΠΗΓΗ:stogiatro.gr